ТВ доставчиците в РСМ са спрели излъчването на БНТ 4.

...
ТВ доставчиците в РСМ са спрели излъчването на БНТ 4.
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Скопие спря излъчването на БНТ 4

ТВ доставчиците в РСМ са спрели излъчването на Българска национална телевизия 4. Това е станало в края на предходната седмица. Скопие не пропусна да насочи следващата си провокация за 3 март. Тази година тя бе обвързвана със прекъсването на нашата телевизия. Възможно е разпореждането за това да е пристигнало от Комисията за радио и телевизия в западната ни съседка. Това допусна пред Lupa.bg ръководителят на фондация " Македония " Виктор Стоянов.



Виктор Стоянов

" През 2021 година имаше подписано съглашение за лъчение на БНТ4 в Северна Македония и МРТ в България. Нашата страна направи всичко допустимо Българска национална телевизия 4 да тръгне незабавно, до момента в който на македонската телевизия не бе даден сигнал от нейните снабдители. Така на процедура ние не можаха да гледаме МРТ ", изясни Стоянов.  



Вече БНТ4 няма да може да се гледа в Скопие. " Македонският телеком стопира да я предлага, а А1 я е присъединило в премиум пакет. Има ромски канали, босняшки, африкански, а българският към този момент е необичайност ", уточни Виктор Стоянов. 

По този мотив българин от Северна Македония написа във фейсбук: " Да ве осведомявам дека од 09.03.2024 година кабеската телевизија на ТЕЛЕКОМ ја избриша бугарската телевизија Българска национална телевизия. Истината не желаят да се разбере. Ве молам да се осведомят управляващите во Бугарија с цел да знаат како северната северџанија ги подобрува односите со Бугарија односно ги влошува.Ние блгарите в македонија каквои да гледаме? Србско ли? "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР