Турция затваря училищата до края на срока и въвежда вечерен

...
Турция затваря училищата до края на срока и въвежда вечерен
Коментари Харесай

Турция въведе вечерен час и затвори училищата

Турция затваря учебните заведения до края на периода и вкарва вечерен час през уикендите от 20,00 до 10,00 часа. Турският водач Реджеп Ердоган разгласи нови ограничавания в битката с ковид , осведоми " Дейли сабах ".

След среща на кабинета, траяла повече от три часа, Ердоган съобщи, че заведенията за хранене, питателните магазини, комерсиалните центрове и фризьорските салони ще работят с лимитирано работно време от 10,00 до 20,00 часа.
 Без пушене навън в Турция
Без пушене навън в Турция

Строгата мярка е против ковид

Президентът акцентира, че наложеният вечерен час на възрастните хора над 65 година ще бъде уголемен и ще обхване и по-младите, в това число на възраст под 20 година

Частичният вечерен час за тези възрастови групи ще им разрешава да излизат на открито единствено сред 10,00 и 16,00 часа.

Всички спортни събития ще се организират без почитатели.

Кафенетата ще бъдат затворени до второ разпореждане, киносалоните ще останат затворени до края на тази година.

По отношение на образованието, президентът сподели, че учебните заведения ще бъдат затворени от петък и образованието ще бъде единствено в отдалечена форма на образование.

В Турция има 421 413 инфектирани с ковид. 359 063 от тях са се възстановили. Починали са 11 704 души. 3657 души са в сериозно положение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР