Турция засвидетелства подкрепата си за палестинския народ, като е изпратила

...
Турция засвидетелства подкрепата си за палестинския народ, като е изпратила
Коментари Харесай

Ердоган: Турция засвидетелства подкрепата си за палестинците, изпратила им е над 45 000 тона помощи

Турция засвидетелства поддръжката си за палестинския народ, като е изпратила в района над 45 000 тона помощи, сподели през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

„ Ние ще продължим поддръжката си, до момента в който кръвопролитията в линията Газа не спрат и нашите палестински братя не заживеят в свободна палестинска страна, основана на границите от 1967 година със столица в Източен Йерусалим “, акцентира турският водач във видео послание във връзка празника Рамазан байрям, който стартира през днешния ден.

Израел предприе военна атака в Газа след трансграничната офанзива на палестинската въоръжена формация „ Хамас “ на 7 октомври, при която по данни на Тел Авив са убити 1200 души в Южен Израел. По последни данни на здравното министерство в Газа през шестте месеца на въоръжения спор са били убити 33 207 палестинци. По-голямата част от 2,3-милионното население на анклава е останало без дом, а доста хора са изложени на риск от апетит, напомня Ройтерс.

Ердоган означи през днешния ден, че след 7 октомври Газа се е трансформирала в кървяща рана „ в съвестта на цялото човечество “, написа Българска телеграфна агенция.

„ Станахме очевидци на подиуми на свирепост, при които лечебни заведения, учебни заведения, църкви и джамии, които не трябва да бъдат цел даже по време на война, бяха съзнателно бомбардирани “, означи президентът на Турция.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР