Турция започва възстановяването на 150-годишен мост над Резовска река, свързващ

...
Турция започва възстановяването на 150-годишен мост над Резовска река, свързващ
Коментари Харесай

Турция възстановява 150-годишен мост на границата с България

Турция стартира възобновяване на 150-годишен мост над Резовска река, свързващ я с България, заяви Анадолската организация. Само една от трите арки на Вълчановия мост, е в по-добро положение. Управителят на Къркларели Осман Билгин съобщи, че подготовката за реставрацията на моста „ Волчан “, както го назовават в Турция, завършила и скоро ще стартира осъществяването на плана.
Единият завършек на моста, който е изработен от дялани камъни, е в България, а другият – в Турция, прецизира Анадолската организация.
За посещаване от турската страна е належащо особено позволение, защото оборудването се намира в граничен регион, посочи шефът. От българска страна обаче, такова позволение не е належащо, а достъпът е свободен, само че по черен път.
Управителят Къркларели добави още, че с плана ще бъдат заздравени връзките сред България и Турция, а от него ще завоюва освен Турция, само че и България, защото това е един незабравим туристически обект, който ще спомогне за развиването на този бранш.
„ Искаме да върнем моста в положението, в което е бил преди за бъдещите генерации, исторически и културно да остане като исторически монумент. Правим подготовка за това. “, добави още шефът на Къркларели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР