Турция започна да прилага ваксина срещу COVID-19 Турковак в по-големи

...
Турция започна да прилага ваксина срещу COVID-19 Турковак в по-големи
Коментари Харесай

Насред печален рекорд: Турция започна прилагане на своя вакс...

Турция стартира да ползва ваксина против COVID-19 Турковак в по-големи лечебни заведения в цялата страна през вчерашния ден. Така се причисли към редицата на 9-те страни, които могат да създават ваксина против вируса, оповестява Анадолската организация.

Тя е създадена в съдействие с университета Ерджиес в провинция Кайсери и турските здравни институти на Министерството на здравеопазването. Турция разгласи предходната седмица, че локалната ваксина Турковак е позволена за незабавна приложимост.

Реджеп Тайип Ердоган, президентът на Турция, също даде обещание да направи имунизацията налична в международен мащаб, заявявайки, че ще се употребява в интерес на цялото човечество.

Турската здравна асоциация (TTB) изрази угриженост по отношение на неналичието на научни изявления за новата турска ваксина.

Междувременно министерството на опазването на здравето разгласи нощес 39 681 нови инфектирани с Covid-19 и 139 смъртни случая през миналото денонощие.

Броят на ежедневните случаи се усили внезапно с 50 на 100, откакто министър Коджа сподели на 25 декември, че разновидността Омикрон съставлява към 10 % от новите случаи в огромните градове. Министерството регистрира малко над 20 000 случая предходната неделя.

До момента Турция е приложила съвсем от 131 милиона дози Covid-19 ваксини. Над 83 % от възрастното население на страната е получило най-малко две дози.
Свързани вести 7 страни в Европа не пускат пасажери от Турция поради Омикрон
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР