Турция води балансирана и внимателна политика във връзка с войната

...
Турция води балансирана и внимателна политика във връзка с войната
Коментари Харесай

Бившият ни консул в Одрин: Турция води внимателна политика във връзка с войната в Украйна

" Турция води уравновесена и деликатна политика по отношение на войната в Украйна “, разяснява някогашният консул на България в Одрин Георги Димов.

Днес там ще се проведат договаряния, които по думите на Димов, ще са значими, тъй като предните са били по-скоро тактически.

По думите му предлагането на Турция за ходатайство не е изненада, тъй като Ердоган най-малко от два месеца предлага това на Путин. Димов разяснява и че въпреки всичко Турция има и някои решения, които са и против Русия.

" Турция не се причисли към глобите, не затвори въздушното си пространство. Това, което е към този момент срещу ползите на Русия, затвори проливите. Между другото това става в границите на компетенциите по силата на конвенцията от Монтрьо за контролиране на корабоплаването през проливната зона, където е планувано, че по време такива изключителни обстановки, изключително война, Турция има законното право да го направи, само че това затваряне не се отразява толкоз мощно на Руската федерация “, сподели Димов пред bTV.

Според него Турция е подвластна от източници от Русия, тъй като гледа да не направи неверна стъпка, с цел да не бъде спрян към нея примерно газ или нефт.

" Това е спомагателното продължение на тази двойствена позиция. Със сигурност Турция е извънредно подвластна на първо място от съветския газ и " Турски поток “ по дъното на Черно море. Също по този начин Турция в стопански проект също е доста подвластна от Русия поради огромния брой съветски туристи - над 6 милиона, а в действителност туризма сега в една или друга степен избавя турската закъсалата стопанска система. Турция е подвластна и по линия на градежа на атомна електроцентрала, която прави Русия на нейна територия и също по този начин във връзка с двустранната търговия, която е в прекомерно огромен размер и тя няма по какъв начин да се откаже от това нещо “, изясни някогашният консул.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР