Турция възобнови необичайната си критика във връзка с отношението на

...
Турция възобнови необичайната си критика във връзка с отношението на
Коментари Харесай

Турция скастри Китай заради уйгурите

Турция възобнови необикновената си рецензия по отношение на отношението на Китай към своето мюсюлманско малцинство, като турският външен министър Мевлют Чавушоглу прикани страната да прави разлика " сред терористи и почтени хора ", оповестява " Асошиейтед прес ".

В изявление по време на съвещание на Съвета на Организация на обединените нации за правата на индивида, Чавушоглу изтъкнал, че Турция признава " правото на Китай да се бори с тероризма ", само че прикани страната да зачита свободата на религията и да пази културната еднаквост на уйгурите и на другите мюсюлмани.

Турция, която споделя културни и религиозни връзки с уйгурите, е единствената мюсюлманска страна, която подлага на критика Пекин поради всеобщите репресии против религията и малцинствените езици. Външното министерство назова отношението на Китай към уйгурите " огромна причина за позор за човечеството ".

В изявлението си Чавушоглу също по този начин разкритикувал Израел, акцентирайки, че нарушаванията на човешките права против палестинците " доближиха обезпокоително ниво ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР