Турция в рамките на операцията Източник на мир в Сирия

...
Турция в рамките на операцията Източник на мир в Сирия
Коментари Харесай

Ердоган вижда свободна от терористи територия в Сирия, готова за връщане на бежанци

Турция в границите на интервенцията " Източник на мир " в Сирия " освободи от терористите " повърхност от хиляда квадратни километра , разгласи турският президент Реджеп Ердоган по време на тирада на VII среща на върха на Съвета за съдействие на тюркски говорящите страни в Баку, оповестява ТАСС.

" Операцията " Източник на мир ", която представихме по време на 74-ата сесия на Генералната асамблея на Организация на обединените нации, продължава сполучливо . Към днешна дата успяхме да освободим територия от 1000 квадратни километра от терористи ", изяснява той.

Ердоган прикани тюркоезичните страни да проявят взаимност с Турция в битката против тероризма . " Искам да ви помоля за поддръжка и взаимност в битката против тероризма. Искам да благодаря на водачите на тюркоезичните страни, които показаха своята поддръжка "

" Божия воля, ние бързо ще осигурим района и планираме скоро да създадем зона за сигурност от Манбиж до границата с Ирак . На първия стадий там ще заселим 1 милион сирийски бежанци , а по-късно два милиона сирийски бежанци да се върнат по домовете си по лична воля ", добавя Ердоган.
 Тръмп постанова наказания на Турция след офанзивата в Сирия
Тръмп постанова наказания на Турция след офанзивата в Сирия

Както предизвести по-рано

Турция ще продължи своята антитерористична интервенция в Северна Сирия, до момента в който не бъдат реализирани всички цели , изяснява той.

" Ние ще подсигуряваме, че никой войник на ДАЕШ няма да напусне Североизточна Сирия ", разяснява Ердоган за Wall Street Journal.

Той добавя, че западните страни са лицемерни да се тормозят, че интервенцията на Турция против кюрдските бойци рискува всеобщо бягство на джихадисти.

" Същите страни, които през днешния ден изнасят лекции на Турция за добродетелите на битката против ДАЕШ, не съумяха да спрат притока на задгранични бойци през 2014 и 2015 година ", написа Ердоган.

" Готови сме да си сътрудничим със страните на генезис и интернационалните организации във връзка с реабилитацията на съпруги и деца на задгранични бойци ".
 Кюрдите си върнаха контрола над Рас ал Айн, има боеве в Кобани Обновена
Кюрдите си върнаха контрола над Рас ал Айн, има боеве в Кобани

Офанзивата на Турция е спряна в Тувейджел и Ховейш, сирийските държавни войски са в Манбиж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР