Турция стартира нова операция, нанасяйки въздушни удари по цели в

...
Турция стартира нова операция, нанасяйки въздушни удари по цели в
Коментари Харесай

Турция си отмъщава с въздушни удари в Сирия за атентата в Истанбул: Време е за равносметка!

Турция започва нова интервенция, нанасяйки въздушни удари по цели в Сирия и Иракски Кюрдистан. Има данни за турски военни самолети, излетяли от Диарбекир и направили въздушни удари по граничната линия от Кобани до Дерик.

 

Официално известие на турското военно министерство в Twitter гласи следното: " Време е за равносметка. От негодниците се търси сметка за подлите офанзиви! ".

 

Вероятно се има поради скорошния гибелен атентат в Истанбул и изказванията на турските управляващи, че зад него стои ПКК.

 

По-късно от турското военно министерство прецизираха, че се нанасят въздушни удари по " гнезда на терористи " като част от интервенция " Меч от нокти ", считана от Анкара за " самоотбрана ". Бяха оповестени и видеокадри. " Укрития, бункери, пещери, тунели и хранилища на терористи бяха унищожени с огромен триумф. Проследихме от близко. Само и единствено терористи и структури, принадлежащи на терористи, бяха изумени ", увери турският боен министър Хулуси Акар.

 

Говорителят на Сирийските демократични сили (SDF) Ферхад Шами написа в своя Twitter акаунт, че Кобани е бил бомбардиран. Именно бойците на ПКК са основата на SDF. Базираната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на индивида твърди, че 12 бойци на SDF или сирийски бойци са били убити при близо 25 въздушни удара, осъществени от Турция в Алепо, Ал Рака и Ал Хасака.

Източник: Actualno.com

 

conducts its military operation " Pence Kilic ".

Overnight airstrikes were carried out in northeastern and. The strikes are directed against rebels whom the authorities accuse of terrorism.
— NEXTA (@nexta_tv)
 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР