Над 10 000 души бяха изведени по време на продължаващата

...
Над 10 000 души бяха изведени по време на продължаващата
Коментари Харесай

Над 10 000 души са евакуирани от района на Харков

Над 10 000 души бяха изведени по време на продължаващата евакуация от региони на Харковска област на Украйна, граничещи с Русия. Това заяви началникът на военното ръководство на района Олег Синегубов. „ Общо 10 314 души бяха евакуирани от Чугуевски, Харковски, Богодуховски региони “, написа той в своя канал в Telegram.

 

Ден преди този момент Синегубов заяви за съвсем 10 хиляди души, отведени от същите три региона.

 

Киев признава, че обстановката в региона на Харков е извънредно напрегната за украинските войски. На 14 май украинският общоприет щаб заяви, че украинските въоръжени сили са били принудени да се „ реалокират на по-изгодни позиции “ в региона на Волчанск и Лукянци.

 

Военното управление заяви и за прехвърлянето на спомагателни запаси в района. В същото време президентът на Украйна Владимир Зеленски призна, че някои от тези елементи се отстраняват от други посоки. Той организира съвещание на щаба на Върховния главнокомандващ в Харков на 16 май и назова този регион извънредно сложен.

 

Руското министерство на защитата заяви за освобождението на редица обитаеми места в региона на Харков, а на 14 май - за продължаващото нахлуване в дълбините на защитата на съперника.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР