Турция ще разгледа предложение от Русия за доставка на многоцелеви

...
Турция ще разгледа предложение от Русия за доставка на многоцелеви
Коментари Харесай

Турция ще разгледа предложение от Русия за доставка на самолети Бе-200

Турция ще прегледа предложение от Русия за доставка на многоцелеви реактивен самолет-амфибия Бе-200, заяви през днешния ден турският министър на земеделието и горите Бекир Пакдемирли по време на посещаване в Русия, съобщи в. " Хюриет ".

Турска делегация отпред с Пакдемирли е разгледала в Таганрог самолетите Бе-200, създавани от Обединената авиостроителна корпорация. Турският министър е получил информация от управителните представители на фабриката, а по-късно е взел участие в експериментален поле, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ние отдавна следим този аероплан. Бихме могли да го използваме за потушаване на горски пожари в Турция, уточни Пакдемирли. Той означи, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган е видял този аероплан на авиоизложението по време на визитата си в Русия и е инструктирал делегацията да го изследва. Министърът уточни, че ще бъдат извършени двустранни договаряния и ще бъдат разисквани условия. Той сподели, че ще бъдат проучени техническите характерности на самолета и ще бъде преценено дали той е подобаващ за географията на Турция. Министърът добави, че след привършване на договарянията ще може да бъде оповестена по-ясна позиция. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР