Турция се превърна в една от ключовите транзитни точки за

...
Турция се превърна в една от ключовите транзитни точки за
Коментари Харесай

Турция залови над 5000 нелегални мигранти за седмица

Турция се трансформира в една от основните директни точки за мигранти, които желаят да преминат в Европа, с цел да стартират нов живот.

Между 16 и 22 септември над 5000 души са били спрени на границите на страната, сочат данни от Министерство на вътрешните работи в Анкара.

Чужденците към този момент не могат да аплайват за позволение за престояване в осем региона на Истанбул, разгласи министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

На конференция на тематика „ Миграция “, извършена в провинциалната дирекция по миграция в мегаполиса, Сойлу съобщи, че нови задгранични заявки за позволения за престояване няма да се одобряват в осемте области - Кючукчекмедже, Башакшехир, Багджълар, Авджълар, Бахчелиевлер, Султангази, Есенлер и Зейтинбурну.

Броят на сирийците в Турция е 3 646 278, до момента в който броят на тези, които остават под обществена протекция е 321 052, разгласи министърът.

Общо 551 829 сирийски мигранти обитават в Истанбул, до момента в който югоизточните провинции Газиантеп и Шанлъурфа одобряват надлежно 466 000 и 384 000 сирийци.

Според министерството към 17 000 противозаконни мигранти сега са настанени в центрове за задържане в цялата страна. Те чакат да бъдат върнати назад в родината си.

От началото на годината общо 84 993 противозаконни мигранти са били депортирани от Турция, оповестиха от Президентството за ръководство на миграцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР