Турция се подготвя за конфликт с подкрепяните от САЩ кюрдски

...
Турция се подготвя за конфликт с подкрепяните от САЩ кюрдски
Коментари Харесай

Сирийските кюрди предупредиха за риск от пряк военен сблъсък с Турция

Турция се приготвя за спор с подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски милиции Отряди за национална отбрана (YPG) и е допустимо да се стигне до оповестяване на война и действителни сражения в околните дни, сподели командирът от YPG Сипан Хемо в изявление за " Ройтерс ". Анкара, която счита отрядите за терористична организация, акцентира, че във всеки миг е подготвена да се отбрани от кюрдски бойци.

По-рано представител на партията Сирийски либерален съвет - политическата организация зад обединението Сирийски демократични сили (SDF, от която е част и YPG) сподели за РИА " Новости ", че турската артилерия е обстреляла кюрдски поселения към Африн на север от провинция Алепо.

Във вторник министърът на защитата в Анкара Фикри Ъшък сподели, че страната не изключва интервенция в Африн, с цел да се отбрани, в случай че произлезе " заплаха " от този район.

Междувременно проправителственото турско издание " Дейли сабах " написа, че в новата интервенция на подкрепяната от Турция Свободна сирийска войска в Африн вземат участие към 20 000 души, с която организацията се пробва да " обезопаси " редица градове в Северна Сирия, в които някои региони са следени от YPG.

Миналата седмица пък турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че страната му може да опита да включи Ракка в зоната си на надзор, в случай че се почувства застрашена. За Турция YPG е сирийско отклонение на неразрешената Кюрдска работен партия (ПКК).

Всичко, което би трябвало да знаете за:Сирийската рецесия (1206)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР