Турция са наши съседи, а това, че на Златния рог

...
Турция са наши съседи, а това, че на Златния рог
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Истанбул: Много е трудно да се гради мир

Турция са наши съседи, а това, че на Златния рог в Истанбул има възобновен български храм „ Св. Стефан”, е прелестно доказателство за добросъседството, разбирателството и за мира. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при идването си за откриването на реставрираната черква.

„ Mного е елементарно да се приказва и да се опълчва, доста е мъчно да се гради мир”, акцентира Борисов.

„ Европредседателството е за 6 месеца, а с Турция сме съседи от епохи и за векове”, добави министър председателят.

--> „ България е значима страна, велика страна, само че не трябва да й се разпореждат такива големи отговорности”, сподели той на въпрос Дали пътя на Турция към Европа минава през България и нейното съдействие. „ Да, ние можем да посредничим, можем да настояваме, тъй като единствено мирът, единствено подобряването на връзките с Турция на Европа дава решение на доста въпроси. Забравихте Харманли, протестите на бежанците. Сега има нулев напън от година, това не се реализира елементарно и с приказки, и със заклеймяване”, означи той.

Да има такава черква на това място не е лесна работа, съобщи министър председателят.

Борисов особено благодари на реставраторката на храма Фикрие Булунмаз, която по думите му е направила всеки подробност с душа.

Много е слънчево на душата ми, както на душата на всички българи, които знаят каква стойност за нашата България има възобновяване на този храм, сподели от своя страна българският патриарх Неофит.

„ Да ни е цветущ обновеният храм на св. Стефан и да се издига българският дух в нашите връзки за положителното на нашите страни, църкви и народи”, добави той.

Патриархът също дефинира като чудесна реставрацията на храма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР