Турция с всеки изминал ден укрепва позицията си на влиятелна

...
Турция с всеки изминал ден укрепва позицията си на влиятелна
Коментари Харесай

Ердоган за „Синя родина”: Нашата силна воля да защитим нашата нация от Егейско до Черно море и Източното Средиземноморие

Турция с всеки минал ден укрепва позицията си на авторитетна мощ и водещ състезател на „ световната шахматна дъска “. Това сподели президентът Реджеп Тайип Ердоган по време на събитие по случай 97-ата годишнина от основаването на Националната разследваща организация (MIT) на Турция, оповестява Anadolu Ajansı.

Ердоган означи, че напъните на турското разузнаване са съумели да сковават активността на водачите на терористичната организация ПКК в Северен Ирак и Сирия.

„ Чрез целенасочени разследващи интервенции в Сирия и Ирак ние направихме невероятно управлението на така наречен ПКК да излезе от своите убежища “, сподели турският водач.

Ердган акцентира още, че Турция ще продължи непримиримата битка с терористичните организации, които заплашват националната сигурност на страната.

Турският президент приказва за мощната воля на Турция да отбрани „ Синята татковина “ от Егейско до Черно море и Източното Средиземноморие, като акцентира, че „ ние самоуверено пазиме ползите на нашата нация, като подхващаме верните стъпки в точното време, както в както в дипломацията, по този начин и във военната област “.

„ Както в предишното, ние не действаме, пресмятайки какво ще кажат другите. Всяко решение, което вземаме във вътрешната и външната политика, всяка политика, която прилагаме, се прави с мисъл за Турция. Ние се стремим да вършим това, което изискват ползите на нашата нация, това, от което се нуждае Турция, без значение какво споделят другите. Ние самоуверено пазиме ползите на нашата нация, като подхващаме верните стъпки в точното време, както дипломатически, по този начин и военни. Военните ни интервенции в Северна Сирия са ослепителен образец за това. Продължаващите ни интервенции в Северен Ирак са образец за това. Освобождаването на Карабах дружно с нашите братя от Азербайджан след съвсем 30 години окупация е образец. Нашата поддръжка за законното държавно управление на Либия, с която имаме дългогодишни връзки, е една от тях. Нашата мощна воля да защитим нашата „ Синя татковина “ от Егейско до Черно море и Източното Средиземноморие е един от образците за това. Тези образци могат да бъдат увеличени. Както никой триумф не е инцидентен, по този начин и нито едно от достиженията на страната ни в разнообразни области не е инцидентно ”, съобщи Ердоган.

„ Откровената позиция на Турция по районните въпроси, изключително по кланетата в Газа, смущава някои. Нашият MIT, разобличавайки сътрудниците на Израел у нас, ги изненада. Това беше единствено първата стъпка. Още не сте виждали Турция “, сподели още Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР