Турция разчита да организира съвместно производство с Русия на системи

...
Турция разчита да организира съвместно производство с Русия на системи
Коментари Харесай

Ердоган: Турция се надява съвместно с Русия да произвежда системи за ПВО

Турция разчита да провежда взаимно произвеждане с Русия на системи за противовъздушна защита (ПВО), съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Изказването му бе излъчено онлайн от телевизионния канал Ен Ти Ви, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Започнахме да получаваме нашите (зенитни ракетни системи) С-400. Някои споделяха, че не можем да ги получим, че не можем да ги разположим тук. Те споделяха, че това ще бъде погрешно. Но ето, те към този момент идват със самолети при нас в Турция. Следващата ни цел ще бъде взаимно произвеждане с Русия ", сподели турският президент на демонстрация, обвързвана с отбелязването на третата годишнина от опита за прелом в страната.

Ердоган изрази вяра, че процесът на доставки на С-400 в Турция ще приключи до април 2020 година

На 29 юни представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че договорът за доставка на ракетни комплекси С-400 на Турция подразбира отчасти предаване на технологии на турската страна.

Доставките на детайли от С-400 в Турция започнаха на 12 юли. През последните четири дни към този момент девет съветски самолета доставиха в авиобазата Мюртед край Анкара детайли от С-400. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР