Турция ратифицира тристранното споразумение с България и Румъния за разчистване

...
Турция ратифицира тристранното споразумение с България и Румъния за разчистване
Коментари Харесай

Запрянов: Турция ратифицира Споразумението за разминиране на Черно море

Турция ратифицира тристранното съглашение с България и Румъния за почистване на мините в Черно море. Не можем да приказваме за сигурност в Черно море, до момента в който продължава съветската експанзия против Украйна.


Това съобщи служебният министър на защитата Атанас Запрянов на Втората конференция, отдадена на сигурността в Черно море, в границите на Международната Кримска платформа, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Конференцията във Централния боен клуб се провежда взаимно от Министерствата на външните работи и на защитата на Република България и Министерствата на външните работи и на защитата на Украйна, в партньорство с Центъра за отбранителни тактики (Украйна).

Запрянов уточни, че обстановката в Черно море не е спокойна, защото в северната му част се водят дейни военни дейности. Министър съобщи, че украинските дронове са принудили съветския флот да се изтегли оптимално надалеч. Това удостоверява, че района е „ спектакъл на война “, изясни министърът.

Той съобщи, че морските мини, употребявани и от двете страни в спора, съставляват опасност за страната (България) и корабоплаването.

Атанас Запрянов тази заран е получил информация от турския дипломат, че турският парламент е утвърдил тристранното съглашение с България и Румъния за почистване на мините в Черно море - (Противоминна военноморска група в Черно море (МСМ Black Sea)).

„ Имаме зелена светлина да изпълним на процедура осъществяването на съглашението. Досега извършвахме предварителна съгласуваност. Вече стартира военното обмисляне “, сподели министърът на защитата.

Целта на съдействието е да се избегнат трагични обстановки, породени от морски мини. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР