Турция продължава да е изправена пред действителна терористична заплаха, особено

...
Турция продължава да е изправена пред действителна терористична заплаха, особено
Коментари Харесай

Белият дом: Турция има пълното право да се защитава

" Турция продължава да е изправена пред действителна терористична опасност, изключително в южната част на страната. Разбира се, те имат цялостното право да пазят себе си и своите жители ".

Това сподели представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби в отговор на въпроси на кореспонденти на онлайн конференция, представен от турската частна телевизия НТВ.

Кърби съобщи, че битката на Сирийските демократични сили (СДС) против " Ислямска страна " (ИД) е значима за Съединени американски щати.

Основна част от Съюз на демократичните сили са сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), които Турция счита за клон на оповестената от Анкара за терористична организация Кюрдска работническа партия (ПКК). Това прави СЗН и Съюз на демократичните сили съществени цели на новата турска атака в Сирия.

" Една интервенция в района може да ограничи способността на нашия сътрудник Съюз на демократичните сили да се бори с " Ислямска страна ". Ето за какво си партнираме със Съюз на демократичните сили и желаеме да продължим да оказваме напън върху ИД ", посочи представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР