Турция повиши редица данъци и такси, за да увеличи средствата

...
Турция повиши редица данъци и такси, за да увеличи средствата
Коментари Харесай

Турция увеличава данъци, заради смъртоносното земетресение

Турция увеличи редица налози и такси, с цел да усили средствата в държавната хазна, до момента в който държавното управление се пробва да извърши предизборните обещания на президента Ердоган за повече разноски и за възобновяване на районите, опустошени от смъртоносните трусове при започване на годината, оповестява организация Блумбърг, представена от БНР.

Новите ограничения включват увеличение на няколко ставки на налога върху добавената стойност  до 10% от 8% и до 20% от 18%. Редица административни държавни такси също бяха увеличени с 50%, съгласно разпореждане в турския държавен вестник.

Президентът Реджеп Ердоган усили фискалните разноски преди изборите през май, повишавайки заплатите, предлагайки ранно пенсиониране на милиони и предоставяйки субсидирани заеми. Икономиката също по този начин понесе удар, оценен на към 100 милиарда $, от двете смъртоносни трусове през февруари.

Новите данъчни нараствания следват предложение на ръководещата партия на Ердоган за повишение на корпоративните налози и такси за банките.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР