Турция планира да изгради 16 775 км. железопътни линии до

...
Турция планира да изгради 16 775 км. железопътни линии до
Коментари Харесай

Турция с 16 700 км железопътна мрежа до две години КАРТА

Турция възнамерява да построи 16 775 км. железопътни линии до 100-годишнината на турската република през 2023 година, съобщи в събота турският министър на превоза и инфраструктурата Адил Караисмайлоглу.


Настоящата дължина на стоманения път в страната е 12 803 км., сподели Караисмайлоглу пред публицисти в централната провинция Йозгат.

Подчертавайки, че Турция е направила обилни железопътни вложения през последните 19 години, той сподели, че страната господства по Железния път на коприната от Китай до Европа.

Инициативата " Пояс и път " - от време на време наричана Новият път на коприната - е амбициозна стратегия за развиване за свързване на Азия с Африка и Европа посредством сухопътни и морски мрежи по шест коридора за възстановяване на районната интеграция, увеличение на търговията и стимулиране на икономическия напредък.

„ Пояс и път “ е световна тактика за развиване, призната от държавното управление на Китай през 2013 година и включваща инфраструктурно развиване и вложения в към 70 страни и интернационалните организации. България също е част от тази интернационална самодейност.

Терминът „ пояс “ се отнася за сухопътните направления на автомобилния и железопътния превоз, до момента в който „ път “ се отнася за морските пътища на водния превоз.


Министър Караисмайлоглу сподели, че Турция също поставя старания да създаде национални и локални технологии за модернизиране на железниците си.

Първият директен трен от Китай до Европа, употребяващ Средния ЖП кулоар и железопътната линия Баку-Тбилиси-Карс, беше китайски трен, който доближи Турция за 12 дни и дойде в Прага през тунела Мармарай под Босфора, с общо време за пътешестване 18 дни през 2019г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР