Турция отново постави под въпрос гръцкия суверенитет над островите Имия

...
Турция отново постави под въпрос гръцкия суверенитет над островите Имия
Коментари Харесай

Турция отново и официално изрази претенции за островите Имия в Егейско море

Турция още веднъж сложи под въпрос гръцкия суверенитет над островите Имия (на турски – Кардак) в Егейско море посредством известие от външното си министерство, съгласно което този регион не принадлежи на Гърция съгласно нито един интернационален контракт. В своето изказване, Анкара удостоверява, че няма да се съгласи на допустимо гръцко решение по отношение на географската групировка на Егейско море, чийто статут е противоречив, написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema, представено от Фокус.
Външното министерство на Турция, написа гръцкият вестник, пусна изказването по отношение на новоприетия гръцки закон № 4519 по отношение на 446 новообявени места, включени в програмата „ Натура 2000 “. Анкара упреква Атина, че се възползва от интернационалните стратегии, с цел да затвърди позициите си и предизвести Европейския съюз „ да не става инструмент в напъните на Гърция да се възползва политически от стратегиите за околната среда “.
От гръцкото външно ведомство последва мълниеносен отговор. От там излязоха с официално съобщение, в което Турция се предизвестява да внимава, защото нарушаването на интернационалното право в Егейско море ще има последици и се насочва съвет към Анкара „ да мери думите си “.
„ Прототема “ написа, че турският президент Реджеп Таийп Ердоган, който е бил в „ Света София “ в Истанбул, с цел да открие галерия в границите на „ Истанбулското биеннале “, не е пропуснал опцията да насочи нова провокация към Гърция.
Турският държавен глава е, съгласно гръцкото издание, атакувал Европа, потвърждавайки, че европейците унищожават турската просвета и че са трансформирали джамиите в конюшни и музеи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР