Турция очаква САЩ да спрат да подкрепят кюрдските организации в

...
Турция очаква САЩ да спрат да подкрепят кюрдските организации в
Коментари Харесай

Турция очаква САЩ да спрат да подкрепят терористичните групировки в Ирак и Сирия

Турция чака Съединени американски щати да спрат да поддържат кюрдските организации в Ирак и Сирия, които са приети от Анкара за терористични групировки, оповестиха през днешния ден от турското министерство на националната защита, предава държавната телевизия ТРТ-Хабер.
Прочетете още
" Съединени американски щати не престават да поддържат терористичните организации Кюрдска работническа партия (ПКК) и Сили за отбрана на народа (СЗН) под предлог за битка с джихадистката формация " Ислямска страна ", " уточни източник от министерството на защитата на Турция.

Не може да се води битка против една терористична организация благодарение на друга. Борбата против тероризма не може да се води благодарение на терористи, посочи представителят, съобщи Българска телеграфна агенция.

От министерството на защитата също по този начин показаха, че чакат другарските страни, в това число Съединени американски щати, да " спрат да оказват помощ и поддържат тези терористични организации и откровено да оказват помощ на Турция в битката й против тероризма ".

ПКК води въоръжена битка против турската страна от 1984 година и се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Десетки хиляди са починалите в спора.

Бойците от ПКК имат бази в Северен Ирак и са дейни в Северна Сирия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР