Турция обяви, че започва производство на руската ваксина срещу коронавируса

...
Турция обяви, че започва производство на руската ваксина срещу коронавируса
Коментари Харесай

Турция започва производство на ваксината Спутник V

Турция разгласи, че стартира произвеждане на съветската ваксина против ковид " ", като процесът по пускане на производството няма няма да отнеме доста време, съобщи ТАСС.

Турският здравен министър Фахретин Коджа направи особено изказване по проблема. " Досега резултатите от опитите на съветската ваксина не демонстрираха негативни странични резултати. Продължаваме да работим по нейното произвеждане. Работата ни с локална компания е постигнала резултати, има върху какво да се работи, само че мисля, че това няма да отнеме доста време “, акцентира той, представен от БГНЕС.
 Унгария стартира произвеждане на Спутник V през 2022 година Унгария стартира произвеждане на " Спутник V " през 2022 година
Унгария чака да получи нужните технологии до края на тази година и до края на 2022 година да стартира произвеждане на съветската ваксина...

На 28 април Коджа разгласи, че Турция е подписала контракт за доставка на имунизацията. На 12 май съветският президент Владимир Путин в телефонен диалог с турския си сътрудник Тайип Ердоган удостовери готовността на съветската страна да обезпечи доставката на препарата за Турция. На 14 юни дойде първата партида на " Спутник V " в страната.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР