Турция няма намерение да стои безучастна, ако международната общност си

...
Турция няма намерение да стои безучастна, ако международната общност си
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да стоим настрана, ако светът си затваря очите пред убийството на невинни в Сирия

Турция няма желание да стои безучастна, в случай че интернационалната общественост си затваря очите пред ликвидиране на почтени хора в Сирия, написа в Туитър турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс и ТАСС.

Вчера в Техеран водачите на президентите на Русия, Турция и Иран разискаха ситуацията в Сирия и по-конкретно в Идлиб - последната сирийска провинция под размирен надзор, където се чака скорошно нахлуване на сирийските войски, предава Българска телеграфна агенция.

" Ако поради ползите на режима (на сирийския президент Башар Асад) се пренебрегне убийството на десетки хиляди почтени хора, Турция няма да може да продължи да е сътрудник или даже единствено наблюдаващ в такава игра. На срещата на върха в Техеран Турция ясно съобщи, че способи, които подценяват сигурността на мирните сирийски жители, не носят никаква изгода, а единствено улесняват дейностите на терористите ", декларира Ердоган.Въпросът с Идлиб би трябвало да се реши без основаване на нови напрежения и проблеми, настоя турският президент.

Що се отнася до бежанците той подсети, че Турция към този момент е приела 3,5 милиона сирийци и че продължава работата по тяхното непринудено и надеждно връщане в родината им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР