Турция няма да иска разрешение за провеждане на антитерористични операции,

...
Турция няма да иска разрешение за провеждане на антитерористични операции,
Коментари Харесай

Край! Турция взе голямо решение за военните си операции

Турция няма да желае позволение за осъществяване на антитерористични интервенции, съобщи президентският представител Ибрахим Калън, представен от Анадолската организация, предава БГНЕС. От 20 ноември Турция организира въздушна интервенция против сирийското крило на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК) в Северна Сирия, оповестява се за удари по град Кобани, както и в Северен Ирак. Турският президент Реджеп Ердоган окачестви интервенцията сполучлива и не изключи тя да бъде последвана от наземна.

" Турция няма да желае позволение за осъществяване на интервенции, с цел да обезпечи националната сигурност на страната ", представен бе Калън.
-->
Коментирайки реакцията на Съединени американски щати по отношение на антитерористичната интервенция на турската войска в Северна Сирия и Ирак, представителят означи, че Анкара е подготвена да разиска тематиката за провокациите и заканите със своите съдружници, с цел да предприеме по-нататъшни взаимни стъпки за премахването им. „ При съществуване на опасност, в това число нахлуване или терористична офанзива, Турция разисква обстановката с всички съдружници в НАТО. Очакваме взаимни стъпки от сътрудниците, а при липса на такива, както към този момент съобщи президентът Реджеп Ердоган, ние сме подготвени сами да решим казуса ", акцентира той.

Говорителят на турския водач акцентира, че всички дейности на турската войска по границата със Сирия и Ирак се основават на член 51 от Устава на Организация на обединените нации (правото на самоотбрана).

„ Съвременната идея за битка с тероризма включва заличаване на опасността в зародиш. Държави, които при най-малката опасност против себе си, без даже да се замислят нанасят удари по територии на десетки хиляди километри от техните граници, в този момент са възмутени от интервенциите на Анкара непосредствено по границите на Турция. Подобни рецензии са знак за очевидно несъгласие в позицията на горепосочените страни “, добави той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР