Турция не може да се откаже от връзките си с

...
Турция не може да се откаже от връзките си с
Коментари Харесай

Турция не иска да разваля отношенията си с Русия и Украйна

Турция не може да се откаже от връзките си с Русия или Украйна. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от " Ройтерс ".

Той разкритикува незадоволителния резултат от дипломатическите старания на Запада във връзка с Москва.

Ердоган повтори предлагането си да посредничи сред Русия и Украйна за разрешаване на рецесията и съобщи, че Турция, която е член на НАТО, има положителни връзки и с двете страни и ще предприеме стъпки, които не накърняват двустранните й връзки с Москва и Киев.

Не е допустимо да изоставим нито едната страна, безапелационен бе той. Нашата цел е да предприемем такава стъпка, че дай Боже, да разгадаем това, без да изоставяме нито едната страна, уточни президентът.

Той прикани Украйна и Русия да възобновят договарянията и акцентира, че НАТО би трябвало да " дефинира своята позиция " след срещата на върха в сряда.

Изостряйки рецесия, която съгласно Запада може да докара до война, преди дни съветският президент Владимир Путин призна за самостоятелни самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република в Източна Украйна и разпореди разполагане на войски на територията им.

Турция, която граничи с Украйна и Русия в Черно море, макар кардиналното си противоречие със глобите назова хода на Москва " недопустим ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР