Турция не е привърженик на военно решение на либийския въпрос,

...
Турция не е привърженик на военно решение на либийския въпрос,
Коментари Харесай

Говорител на Ердоган: Турция не е привърженик на военно решение в Либия

Турция не е последовател на военно решение на либийския въпрос, съобщи президентският представител Ибрахим Калън в изявление за Ал Джазира, представено от " Хюриет дейли нюз ".

" Нашето желание не е военно решение в която и да било част на Либия и при всеки вероятен случай споделяме, че не желаем продължаването на военния спор ", посочи Калън.

Основанието за наличието на Турция в Либия е да бъде подсилен политическият развой за мир в раздираната от война страна, стартиран с някои страни, изясни той. Говорителят загатна съответно Египет, който като комшия на Либия има капацитет да способства за процеса, добавя Българска телеграфна агенция.

" Това, което ни безпокои, е разполагането на наемници от групата Вагнер от Русия и прехвърлянето от ОАЕ на наемници от Судан, Нигер и Чад ", сподели още представителят.

Относно концепцията за основаване на демилитаризирана зона в Сирт и Джуфра Калън сподели, че Турция ще я поддържа, а Правителството на националното единодушие на Либия ще я одобри. " Това обаче би трябвало да стане по обективен и транспарантен метод. Тези градове може да основат опция за политическо решение ", акцентира той.

Калън посочи също по този начин, че Турция и Русия може да сътрудничат между тях в Либия, както го вършат от дълго време в Сирия.

" Макар Русия да отхвърля, нейната поддръжка за Хафтар в Либия е явна ", сподели още той и добави, че Москва се стреми към ходатайство сред Файез Сарадж и Халифа Хафтар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР