Турция напълно осъзнава и признава предизвикателствата пред които е изправена,

...
Турция напълно осъзнава и признава предизвикателствата пред които е изправена,
Коментари Харесай

Турският финансов министър: Няма да търсим помощ от МВФ

Турция изцяло осъзнава и признава провокациите пред които е изправена, и ще излезе по-силна от сегашната неустойчивост на пазарите, съобщи през днешния ден Турският министър на финансите и държавната хазна Берат Албайрак, оповестиха турските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Той изрично изключи разновидността Анкара да изиска помощ от Международния валутен фонд (МВФ) и уточни, че избира вложения.

Албайрак, който се обърна към задгранични вложители в телеконферентна връзка, заявява, че Турция има здрав и постоянен банков бранш.

Анкара няма да прави взаимни отстъпки във връзка с фискалната дисциплинираност и намаляването на инфлацията е главен приоритет за страната, сподели още министърът на финансите на Турция, осведомят Ройтерс и в. " Хюриет дейли нюз ". Още през вчерашния ден Катар съобщи мощна финансова поддръжка под формата на вложения. След диалози с Ердоган в президентския замък в Анкара, емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани съобщи, че Катар ще влага 15 милиарда $ в Турция, които ще бъдат ориентирани към турските финансови пазари и банките

Обезценяването на турската лира не оказва доста въздействие върху резултатите и банковите активи на Саудитска Арабия, разяснява в това време в Туитър Талат Хафез, представител на саудитския банков бранш, съобщи Ройтерс.

По-рано през днешния ден Нешънъл къмършъл банк (Nationa Commercial Bank), най-голямата саудитска банка по активи, заяви, че регистрира лимитирани последствия от поевтиняването на турската лира
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР