Турция наложи глоби на пет социални мрежи, които не са

...
Турция наложи глоби на пет социални мрежи, които не са
Коментари Харесай

Турция глоби пет социални мрежи с по 10 млн. лири след приемането на спорен закон

Турция наложи санкции на пет обществени мрежи, които не са назначили локален представител, както изисква новото законодателство в южната ни съседка, предава Bloomberg.

Фейсбук, Twitter, Instagram, YouTube и TikTok ще би трябвало да платят по 10 млн. лири ($1,2 млн.), оповестява източник на организацията. Компаниите към този момент са известени и са изправени пред повторни санкции, в случай че не се съобразят с волята на управляващите. Единствената обществена мрежа, която избегна глобата, е съветската Вконтакте.

Парламентът стегна регулациите през юли, откакто президентът Реджеп Ердоган се ядоса поради " обиди " при раждането на осмия му внук. Според Freedom House назначението на локален представител на обществените мрежи дава повече власт на Анкара върху наличието им. " Новият закон принуждава платформите да се преценяват с цензура и наблюдаване ", споделят от FH.

Според новите регулации фирмите би трябвало да премахат и наличие, считано от управляващите за нелегално, до 48 часа. Социалните мрежи, които не се съобразят с волята им, са изправени пред понижение на скоростта на трафика към уеб страниците им с до 90%. Турските компании пък могат да получат възбрана да популяризират в тях.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР