Турция може в скоро време да проведе изпитания на руските

...
Турция може в скоро време да проведе изпитания на руските
Коментари Харесай

Турция може да изпита С-400 на черноморското крайбрежие

Турция може в скоро време да организира тествания на съветските зенитноракетни системи С-400 на черноморското крайбрежие, оповестява в. ”Йени Акит ”. Изданието помества видеокадри, от които съгласно вестника се вижда, че част от системите за Противовъздушна отбрана С-400 ”Триумф ” се транспортират от град Самсун към окръг Синоп в северната част на страната.
Вестникът свързва също прехвърлянето на С-400 със известието на управляващите за затваряне на въздушното пространство над град Синоп, което може да е разпоредено по отношение на готвените тествания.

В средата на септември турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че зенитноракетните системи С-400 в Турция към момента не са въведени в деяние, макар че по-рано Анкара заявяваше, че това ще стане през април 2020 година

Русия и Турция подписаха контракт през 2017 година за доставка на съветски зенитно-ракетни комплекси С-400, като първият комплект беше доставен в Турция през август 2019 година Така Турция стана първата членка на НАТО, която купи от Русия тези системи, а решението й провокира остра реакция от страна на Съединени американски щати и алианса като цяло, отбелязва ТАСС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР