Турция може да се окаже един от основните играчи в

...
Турция може да се окаже един от основните играчи в
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Турция може да се окаже един от основните играчи в конфликта в Близкия изток

Турция може да се окаже един от главните играчи в спора в Близкия изток, тъй като страната се явява бранител на палестинците. Големи групи мигранти може да тръгнат към Египет, Турция и Европа. Това е един от сериозните опасности, които не знам дали ние предвиждаме и управляваме вярно. Това сподели икономистът и ръководител на Движение „ България може " Кузман Илиев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Атаката е била планувана и предстояща. Проблемът по думите му е, че Израел се пробва да въвлече Съединени американски щати в нещо по-голямо. „ Мен ме тормози повече това, че Израел влиза в по0сериозна борба с „ Хизбула " в Ливан, където в действителност ескалацията може да ескалира доста. Там Съединени американски щати би трябвало да оказват помощ на Израел, което значи обаче, че Иран би трябвало да оказва помощ доста повече на „ Хизбула ". Следователно и Русия, и Китай са въвлечени. За момента считам, че тази съответна обстановка не е изключително рискова ", разяснява Илиев.

Той чака Турция да наложи съществени стопански наказания върху Израел. Може да затворят и проливите. „ Иран може да затвори и Ормузкия пролив, през който минават 30% от петрола в света. Ако напрежението в Червено море и Близкия изток стане доста съществено и в случай че си махнахме дерогацията, това е огромен проблем за „ Лукойл ", за горивата, за цените. Икономическият резултат ще е по-висока цена. Това удря и рецесията в Европа, цените ще са по-високи по-дълго ", изясни икономистът.

Кузман Илиев съобщи, че ще се включи в акцията за евроизборите като самостоятелен претендент от предприемчив комитет, с цел да показа концепциите на придвижването си. „ България може " няма да взе участие във вота за Народно заседание, защото времето за подготовка е прекомерно малко.

Хазната е на алено поради ръководството през последните няколко години.

„ Това е извънредно рисково. Финансите би трябвало да са здрави. Страна в ръб би трябвало доста да внимава по какъв начин харчи парите си. България има доста пари, само че ги харчи ужасно неефективно ", безапелационен беше икономистът.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР