Турция може да се окаже един от основните играчи в

...
Турция може да се окаже един от основните играчи в
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Турция може да се окаже един от основните играчи в конфликта в Близкия изток

Турция може да се окаже един от главните играчи в спора в Близкия изток, тъй като страната се явява бранител на палестинците. Големи групи мигранти може да тръгнат към Египет, Турция и Европа. Това е един от сериозните опасности, които не знам дали ние предвиждаме и управляваме вярно. Така в ефира на Нова телевизия икономистът и ръководител на Движение „ България може ” разяснява ескалацията на напрежението в Близкия изток след атакаите на Иран против Израел.

„ Проблемът е, че Израел се пробва да въвлече Съединени американски щати в нещо по-голямо, до момента в който Вашингтон се пробва да изясни на Тел Авив, че Иран е трябвало да им отговори и ответният удар ще бъде лек, без жертви ”, разяснява още Илиев. Припомняме, че Иран даде обещание да отговори на офанзивата против консулството си в Сирия от 1 април, за което упрекна Израел. При нападението бяха убити няколко висши ирански командири. 

Икономистът разяснява и вътрешнополитическите тематики от нашата страна. Той съобщи, че е разумно да „ играе на полето на евроизборите ” като самостоятелен претендент от предприемчив претендент, с цел да показа концепциите на придвижването си. Илиев съобщи, че „ България може ” няма да взе участие във вота за Народно заседание, защото времето за подготовка било прекомерно малко.

По мотив дебата към парите в държавния бюджет Илиев означи, че „ и „ сглобката ”, и кабинетите преди този момент, направиха по този начин, че хазната да е „ на алено ”.

„ Това е извънредно рисково. Финансите би трябвало да са здрави. Страна в ръб би трябвало доста да внимава по какъв начин харчи парите си. България има доста пари, само че ги харчи ужасно неефективно ”, безапелационен беше икономистът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР