Турция казва, че всички кюрдски обекти в Сирия и Ирак

...
Турция казва, че всички кюрдски обекти в Сирия и Ирак
Коментари Харесай

Турция твърди, че бомбардировачи са дошли от Сирия, заплашва с още трансгранични удари

Турция споделя, че всички кюрдски обекти в Сирия и Ирак са годни военни цели, откакто откри двамата нападатели, които детонираха бомба пред държавни здания в Анкара на уикендът пристигна от Сирия.

Турските военни нанесоха въздушни удари в Северен Ирак и проведоха няколко набези в цялата страна тази седмица в отговор на офанзивата, задържайки десетки обвинени с хипотетични връзки със неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК), посочена като „ терористична група ” от Турция и нейните западни съдружници.

Продължавайте да четете

лист от 4 елементаТурция нанася нови удари против цели на ПКК в Северен Ирак Турция задържа над 90 души хипотетични връзки с ПКК след бомбената офанзива в Анкара Взривът в Анкара: Каква е проблематичната история на Турция с ПКК? Турция споделя, че цели на ПКК в Северен Ирак са унищожени след самоубийствената офанзива в Анкара завършек на списъка

Турското държавно управление свика среща за националната сигурност в сряда, с цел да приготви своя отговор на офанзивата в неделя.

Турската полиция простреля един от нападателите, до момента в който другият умря при явно гибелен гърмеж пред Министерството на вътрешните работи. Двама служители на реда са ранени.


Външният министър Хакан Фидан в сряда сподели, че нападателите са влезнали в Турция през Сирия и са минали образование там, добавяйки, че отговорът на Турция ще бъде „ доста акуратен “.

„ Цялата инфраструктура, надстройка и енергийни уреди, които принадлежат на ПКК и YPG, изключително в Ирак и Сирия, са законни цели на нашите сили за сигурност, въоръжените сили и разследващите звена от в този момент нататък “, сподели той.

>

Турция извърши трансгранични нахлувания в Северна Сирия през последните години, ориентирани против милицията YPG, която счита за филиал на ПКК, която в този момент е основана в Северен Ирак.

YPG също е основен съдружник на ръководената от Съединените щати коалиция, която се бори с ИДИЛ (ISIS). Подкрепата за YPG от Съединени американски щати и други съдружници, в това число Франция, обтегна връзките с Анкара.

„ Препоръчвам отсам на трети страни да стоят надалеч от оборудванията и хората, принадлежащи на ПКК и YPG “, сподели Фидан в явно споменаване на американски, съветски и френски войски в района.

Излъчвателят Haberturk и други турски медии оповестиха в сряда, че иракският министър на защитата Табет ал-Абаси ще посети Анкара в четвъртък, с цел да се срещне с турския си сътрудник Яшар Гюлер, откакто Ирак осъди въздушните удари на Анкара тази седмица.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР