Турция изрази надежда за удължаване най-малко за два месеца на

...
Турция изрази надежда за удължаване най-малко за два месеца на
Коментари Харесай

Чавушоглу: Надявам се зърнената сделка да бъде удължена най-малко за два месеца

Турция изрази вяра за удължение минимум за два месеца на зърнената договорка, чийто период на деяние изтича на 18 май. Това заяви през днешния ден пред публицисти турският външен министър Мевлют Чавушоглу след завръщането си от Москва, където се състояха четиристранни договаряния за Сирия, съобщи ТАСС.

" Надявам се, че по време на срещата в Истанбул ще бъде реализиран позитивен резултат. Смятаме, въпросът ще бъде финализиран от нашия президент (Реджеп Ердоган) в диалога му с (руския президент Владимир) Путин и договорката ще бъде удължена минимум за два месеца ", сподели Чавушоглу.

По думите му, от страна на Русия и Турция в договарянията вземат участие заместник-министрите на външните работи, а от украинска страна - заместник-министърът на инфраструктурата.

Чавушоглу заяви, че е разискал въпроса за удължение на зърнената договорка в Москва с съветския си сътрудник Сергей Лавров.

По думите на турския първи посланик, на тази среща са били разисквани също двустранни, районни въпроси, както и обстановката в Украйна и Кавказ, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР