Турция и Великобритания са сред общо 44 държави, поканени на

...
Турция и Великобритания са сред общо 44 държави, поканени на
Коментари Харесай

Турция и Великобритания са сред държавите, поканени на първото заседание на Европейската политическа общност

Турция и Англия са измежду общо 44 страни, поканени на първото съвещание на Европейската политическа общественост, планувано за 6 октомври в Прага.

Идеята за тази платформа за политически разговор и съдействие беше оповестена от френския президент Еманюел Макрон през май. Поканите до ръководителите на 27-те и страните кандидатки или съседки на Европейски Съюз, са изпратени от името на Председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и чешкия министър председател Петр Фиала, чиято страна е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

На форума ще участва и ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Сред поканените са и водачите на шестте страни от Западните Балкани, Норвегия, Украйна, Армения, Азербайджан и Лихтенщайн. Първото съвещание на новата платформа е в навечерието на срещата на върха на Европейския съюз на 7-ми октомври в Прага.

Европейската политическа общественост е място за полемики по въпроси от съвместен интерес и за подсилване сигурността, стабилността и просперитета на Европейския континент. Брюксел увери, че платформата не е различно решение на разширението на Европейския съюз. Поканата до турския президент Ердоган провокира оживени полемики измежду европейците поради острите гранични разногласия на страната му с Гърция и Кипър, отбелязва Франс прес.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР