Турция и шопинг в България (а и не само) са

...
Турция и шопинг в България (а и не само) са
Коментари Харесай

Турските молове: Феномен от 90-те, смазан от тежките дългове днес

" Турция " и " шопинг " в България (а и не само) са думи, които извънредно постоянно съжителстват в едно изречение. Южната ни съседка е комерсиалната пресечна точка на Глобалния Изток и Глобалния Запад от епохи и сега потребителската интензивност е на извънредно високо равнище. Въпреки това, моловете - емблема на икономическия напредък на страната от преди едно потомство време, през днешния ден са на ръба на оцеляването си, написа " Хюриет ".

Контекст : Първите огромни търговски центрове отвориха порти в Турция в края на 90-те, когато съответстваха две значими трендове - стопански напредък благодарение на задгранични вложения и поява на мощни локални играчи от една страна и цъфтящ интернационален туризъм - от друга. Това се трансформира в идеална опция за вложителите.
 Бюджетният недостиг на Турция набъбна до връх
Бюджетният недостиг на Турция набъбна до връх

На този декор горивата нарастнаха с 60%

Така моловете в Турция започнаха да никнат безусловно като гъби след дъжд. Днес те са цели 445.

От друга страна : В момента сред 60% и 70% от моловете в южната ни съседка към този момент са отнети от банките кредитори и няма инвеститорски интерес към тях, а останалите се борят да оцелеят, разяснява ръководителят на браншовата асоциация на комерсиалните центрове Нури Шапкачъ.
 Снимка 631049
Източник:

Причините в някои случаи са тривиални - в годините на напредък са вземани неправилни решения като това да се открият три големи площи с магазини на една улица. В други обстановки обаче проблемите са по-дълбоки.

Това е очевидно и от парадоксалната обстановка, в която работещите сега турски молове безусловно се пръскат по шевовете от хора, оборотите са рекордни и проблемите от времето на ковид видимо са от дълго време забравени. В същото време, обаче, чистата облага спада и задълженията във валута стават невъзможни за обслужване.
 Заради прекалено повишаване на цените: В Турция глобиха към 400 компании с общо $5,6 милиона
Заради прекалено повишаване на цените: В Турция глобиха към 400 компании с общо $5,6 милиона

През първата половина на 2023 година е имало поредност от инспекции за незаслужено високи цени във всичките 81 провинции

" Един търговски център може да е препълнен с хора, само че в случай че има към 40 млн. евро задължения или повече, мога сигурно да заявя, че е на загуба. Тези, които са съумели да покрият отговорностите, печелят, само че множеството са " на алено ", безапелационен е Шапкачъ.

Детайли : Според него повратната точка е пристигнала сега, в който моловете са били заставени да се откажат от обичайна си процедура да събират наемите на магазините в задгранична валута и вместо това да стартират да одобряват лири. С оглед изключителната уязвимост на турските пари, това се оказва рецепта за всички вероятни типове проблеми.

Шапкачъ добавя, че точно задължението наемите да са в лири отблъсква и арабските вложители от концепцията да строят или закупят съществуващи молове в страната.
 Срив на покупките на парцели от чужденци в Турция. Каква е повода?
Срив на покупките на парцели от чужденци в наша съседка. Каква е повода?

Анталия се обрисува като региона с максимален брой продадени жилища

Той е безапелационен, че обстановката може да се усъвършенства единствено в случай че управляващите още веднъж разрешат на притежателите на търговски центрове да одобряват валута от наемателите си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР