Турция и Индия също обявиха ответни мерки срещу наложените от

...
Турция и Индия също обявиха ответни мерки срещу наложените от
Коментари Харесай

Турция и Индия също отвръщат на митническия удар на САЩ

Турция и Индия също оповестиха ответни ограничения против наложените от американския президент Доналд Тръмп от 1 юни мита от 25% върху вноса на стомана и от 10% за вноса на алуминий.

Решението на Съединени американски щати удари даже съдружници като Европейски Съюз и Канада, провокира съществени рецензии от останалия свят и усили рисковете от световна комерсиална война. В отговор Брюксел вкарва от 22 юни мита за редица артикули на Съединени американски щати, в това число емблематичните сини джинси, уиски, царевица и фъстъци, които ще обиден импорт за обиден импорт 2.8 милиарда евро (3.2 милиарда долара).

Анкара в четвъртък разгласи, че стартира още в същия ден (21 юни) да ползва митнически цени за американски артикули в размер на 266.5 млн. щатски $ предвид на " недобросъвестните " и " непоносими " мита върху вноса на стомана, признати преди време от управляващите във Вашингтон, съобщи министърът на стопанската система Нихат Зейбекчи, представен от Ройтерс.

Ще бъдат наложи мита върху вноса на американски въглища, хартия, орехи/бадеми, тютюн, занемарен ориз, уиски, коли, козметика, машинно съоръжение и нефтохимически артикули.

" Общата митническа тежест, наложена през днешния ден от Турция за вноса на американски артикули, е съизмерима с спомагателните разноски, пред които е изправена нашата страна предвид на цените, въведени от Съединени американски щати ", акцентира Зекбекчи.

Съединените щати са петата по величина страна, в която Турция изнася свои артикули, а размерът на търговията сред тях доближава през 2017 година 20.6 милиарда $.

Икономическият министър Нихат Зейбекчи акцентира, че Турция остава ангажирана да задейства спомагателни солидни и реципрочни търговски наказания по отношение на Съединените щати.

По-късно денем и Индия разгласи, че ще усили вносните мита за редица артикули от Съединени американски щати от 4 август в отговор на въведените от Вашингтон мита за индийските стомана и алуминий, оповестява организация ПТИ, представена от ТАСС. Повишението ще засегне най-много селскостопанските артикули и металните произведения.

По информация на индийската организация, която се базира на данни от министерството на финансите, вносните мита ще набъбнат до 60 % за нахута, 30 % за лещата и 15 % за артемията (ракообразно, употребявано като храна за рибки - бел. ред.). Освен това ще се усилят митата и за някои типове ядки, ябълки и круши, борна киселина и разнообразни типове железни произведения.

По-рано беше обявено, че Индия има желание да наложи по-високи мита за вноса на мотоциклети с размер на мотора над 800 кубически сантиметра, само че в публикувания през днешния ден лист те не участват, акцентира организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Индия разчита да да получи от тези ограничения към 239 милиона $, заяви телевизионният канал Ен Ди Ти Ви. В същото време се чака наложените мита върху индийските артикули от Съединени американски щати да костват на Индия 241 милиона $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР