Турция, Гърция и Египет ни откраднаха руските туристи. Визовият режим

...
Турция, Гърция и Египет ни откраднаха руските туристи. Визовият режим
Коментари Харесай

Очаква се спад на туристите от Франция, Беларус, Италия и Испания


Турция, Гърция и Египет ни „ откраднаха ” съветските туристи. Визовият режим и тежкото обслужване на туристи от някогашните руски републики отхвърлят пътешествениците да посетят България. Ранните записвания с ниски промоционални цени пък са посочени като съществена неточност, която води до идването на нископлатежни туристи в страната ни.

Такава предварителна оценка и безпокойствие показват от Бургаската туристическа камара, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Бургас. В старта на новия туристически сезон у нас се надигнаха и несъгласия „ за ” и „ срещу ” ограниченията срещу звук и тишина, които със съдействието на вицепремиера Валери Симеонов стартираха още в края на лято 2017. Докато Бизнес асоциация „ Слънчев бряг ” излезе с протестна декларация против налаганите ограничения, то от Бургаската туристическа камара ги адмирираха.

„ В Слънчев бряг почиваха на първо място фамилии. Той беше фамилен курорт, а се трансформира в действителност в последните години, като изключим 2017 година в едвам многохилядна група от туристи, които са ниско платежоспособни. Ние не се нуждаем от такива. Макар че направихме още доста неточности във връзка с ранните записвания и ниските цени. Имаше един интервал до 2015-2016 година, когато до 30 март, доста рядко до 30 април от 63% до 80% базата беше заета от закупени туристически пакети на цени, които нас не ни удовлетворяват ”, съобщи ръководителят на Бургаската туристическа камара Иван Иванов.

Очаква се растеж на туристите от Полша, Чехия, Словакия и Скандинавските страни, съвсем същия % туристи от Израел ще почиват в страната ни. Очаква се спад на туристите от Франция, Беларус, Ирландия и Исландия. Губим пазари като Казахстан, Узбекистан, Словения, Италия и Испания, считат в сектора.

Прогнозите сочат че с 2 хиляди нови чартъра скача туристопотокът към Турция. Много от туристите на някогашните руски републики пък вместо у нас, ще летят към египетските Кайро и Александрия.

„ Много интензивно се развива за 2018 година и Кипър, също и Гърция. Предполага се още не мога да подсигурявам, само че за някои от тези страни и дестинации ще има и безвизови пътувания в границите на 7 и 10 дни. Според мен при такава обстановка се постанова нашето държавно управление на Република България да организира особено съвещание за положението на бранш туризъм за 2018-та ”, добави още Иван Иванов.

Туроператори, които работят основно с Русия и някогашните руски републики и тази година ще упорстват за нови дълготрайни ограничения по цялостното обслужване на туристите. Според хотелиери, у нас се чака леко завишаване на туристическите пакети, което е наложено от по-високите цени на ток и вода, на банкови сметки, на повдигане на заплатите на личния състав. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР