Турция екстрадира у нас Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.

...
Турция екстрадира у нас Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.
Коментари Харесай

Eкстрадират от Турция Митьо Очите при железни мерки за сигурност

Турция екстрадира у нас Димитър Желязков, прочут като Митьо Очите.

Тази вечер той ще бъде предаден на управляващите ни, с полет от Истанбул. След повече от 6 месеца в турски затвор, Желязков се прибира при изключителни ограничения за сигурност. Той беше задържан преди шест месеца в компанията на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун и общинския консултант от Бургас Бенчо Бенчев. Желязков у нас е упрекнат задочно за водач на незаконна група за рекет и трафик на опиати. Прокуратурата упорства той да остане за непрекъснато в ареста.

С постоянен полет, наложително с белезници и с цивилна защита, такива са разпоредбите при всяка екстрадиция на упрекнат или наказан задържан. Такава организация е основана и за Димитър Желязков. "Направили сме си съответните преценки и сме решили, че трима чиновници са задоволителни ", сподели пред камерата на БТВ Мариян Маринов, от бранш "Екстрадиция и ескорт " от ГДО. По думите му, Желязков ще бъде предаден по съответния ред – от полицейския сектор на летище „ Ататюрк” и по-късно ще бъде качен на борда на самолета на турските авиолинии и ще пътува с българските чиновници до София. „ На летището ще го посрещне наш автомобил. Наш екип. Ще мине през съответния граничен надзор и се настанява на мястото, където е разпоредено. Досега не сме имали проблеми с него”, сподели Красимир Беряков, шеф на бранш конвоиране в регионалното звено „ Охрана” в София.

Последните екстрадиции на семейство Баневи, упрекнати за пране на пари и на Северин Красимиров, махленски за убийството на журналистка от Русе, не са основали проблем. Службите обаче постоянно проучват риска от бягство и профила на арестувания. „ Обръща се внимание на първо място на това дали има информация за лицата, че гласят бягство. На второ място са характеристичните данни на самото лице. Дали е нападателен, по какъв начин се държи”, добави Красимир Бекяров.

Само един път се е случвало на задържан да прави опит за бягство, освен това от борда на самолета. „ Лицето се отскубва от сътрудниците от чужбина, които го охраняваха на борда на самолета към този момент и съумя да отвори спешния люк на самолета. След това – забавяне на полета и допускам, че самолетът е бил сменен”, изясни Мариян Маринов. Затова най-вече се внимава с наказаните до живот, тъй като те към този момент са получили най-тежкото наказване и нямат какво да губят.

Каква е версията на Митьо Очите по обвиняванията, които ще получи в идващите часове, ще чуем евентуално на следващия ден при гледането на мярката му за неотклонение в спецсъда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР