Турция е започнала да евакуира гражданите си от ивицата Газа

...
Турция е започнала да евакуира гражданите си от ивицата Газа
Коментари Харесай

Турция започна евакуацията на гражданите си от Газа

Турция е почнала да изтегля жителите си от линията Газа към Египет. Това заяви през днешния ден прессекретарят на турското външно министерство Йонджю Кечели, представен от Анадолската организация и Българска телеграфна агенция.

Кечели означи, че незабавно след началото на изострянето на израелско-палестинския спор Турция е съумяла да изведе от Газа 30 свои жители дружно с техните близки.

По-нататъшната евакуация обаче е била прекъсната поради затварянето на граничния пункт “Рафах ” сред линията Газа и Египет.

Кечели сподели, че Турция дълго се е опитвала да възобнови евакуацията на жителите на Турция, както и на приетата единствено от Анкара Севернокипърска турска република.

Прессекретарът заяви, че вследствие на тези старания през днешния ден до обяд през “Рафах ” са минали 44 души, като броят им може да нарасне до края на деня.

Турските жители ще бъдат превозени до Кайро, откъдето ще заминат за Турция със аероплан.

“Вярваме, че ще приключим евакуацията на всичките си жители от линията Газа безвредно и колкото се може по-скоро. От друга страна продължаваме да работим в съдействие с способените служби, с цел да прехвърлим нова група палестинци от линията Газа в нашата страна за лекуване ”, добави Кечели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР