Турция е готова да вземе активно участие в оформянето на

...
Турция е готова да вземе активно участие в оформянето на
Коментари Харесай

Ердоган заговори за „нов световен ред”, в който Турция ще заеме централно място

Турция е подготвена да вземе интензивно присъединяване в оформянето на нов, по -силен международен ред, който ще се откри след пандемията от ковид, съобщи турският президент, представен от Анадолската организация, съобщи организация БГНЕС.

Това се показва във видеопосланието на турския президент Реджеп Тайип Ердоган до участниците в проведената онлайн световна среща на върха против COVID-19, управлявана от президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Турският държавен глава благодари на Байдън за организирането на срещата на високо ниво. Той обърна внимание на минусите в здравните системи, които пандемията разкри.

„ Целта на цялото човечество е, в светлината на уроците от пандемията, да се образува многополюсна световна система, подготвена да се оправи дейно с провокациите в здравния бранш. Нова пандемия не е прогноза, а въпрос на време. Ето за какво е доста значимо да се отстранят минусите /на настоящата/. Не става въпрос за избор, а за съществуването на политическа воля и отговорност “, убеден е турският водач.

Според него достъпът на всички пластове от популацията до ваксини, диагностика, лекуване и хигиена е съставен елемент на главното право на достъп до здравни услуги, както и морално обвързване. Ердоган акцентира, че човечеството минава през невиждано тестване в продължение на съвсем две години и единственият метод да се постави завършек на бедствието е посредством взаимност. Държавният глава на Турция означи, че страната му споделя световните цели за имунизиране на най -малко 70 % от популацията си, възстановяване на инструментите за тестване, диагностика, лекуване, разкриване и предварителна защита във всички страни, както и основаване на по -добра " архитектура " на световната здравна система.

Освен това Ердоган разгласи готовността на Анкара освен да доставя нужните медицински консумативи на други страни, само че и да даде своя вероятен принос за напъните за реализиране на задачите в границите на опциите на Турция. Турският водач счита, че разликите в приходите сред страните не би трябвало да попречват достъпа до ваксини и правото на хората да имат достъп до здравни услуги и в това отношение е жизненоважно да се реализира оптимално интернационално съдействие и взаимност. „ Това се изисква от правилата на справедливостта и хуманизма. Въз основа на тази позиция Турция подари здравно съоръжение и медикаменти, нужни за битка с епидемията, на 159 страни и 12 интернационалните организации “, сподели Ердоган.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР