Турция е една от основните алтернативи в търсенето на решение

...
Турция е една от основните алтернативи в търсенето на решение
Коментари Харесай

Карадайъ: Турция е една от държавите, която може да ни помогне за енергийната криза

Турция е една от главните други възможности в търсенето на решение за енергийните рецесии в България. Това съобщи в изявление за " Тази заран " по БТВ водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той бе безапелационен, че Турция е една от страните, посредством които тези рецесии, могат да бъдат решени. " От тази позиция ние доста съществено поставихме въпроса и сме доста удовлетворени от загрижеността на политическото управление на Република Турция към своите съседи и към България ", съобщи той малко откакто бе на посещаване в Анкара, където се срещна с президент Реджеп Ердоган.

Попитан какво му е заречен Ердоган, Карадайъ бе сбит: „ Не сме били в обстановка да си обещаваме ”. " Ние сме създали една съответна, настояща оценка на обстановката и сме споделили чисто политически своите задължения, че в сложни обстановки можем взаимно да сме си потребни. Друг е въпросът, че когато става въпрос за такива значими проблеми, в спешни обстановки, в тежки рецесии, политиците и най – към този момент властта, само че и опозицията доста съществено би трябвало да си дават сметка за дейностите, мотивите, оценките, мненията, които вършат ", съобщи водачът на Движение за права и свободи.

Той уточни, че газовата рецесия не е единствено в България. Енергийната и газовата рецесия са световни феномени и по тези въпроси виновните политици, без значение дали са на власт или в съпротива би трябвало да търсят решения. " По тези тематики ние имахме опция да приказваме и в Брюксел, когато бяхме Съвета на либералите, който се организира преди Съвета на Европейския съюз. Там говорихме по тези тематики, и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, и с френския президент Еманюел Макрон ", напомни Карадайъ.

Той бе сбит дали е обсъждал и тази тематика с Ердоган. „ Естествените въпроси, които пораждат, когато се видят политици, е за политическата картина в съответните страни и в каква форма да бъде взаимното съдействие. И в Брюксел, и в този момент в Анкара коментирахме настоящата политическа обстановка в страната. Тя е забавна за всички политици във всички срещи. И тя е, че още веднъж сме в обстановка на предварителни парламентарни избори, каквито три пъти организирахме през 2021. Посмяхме се в Брюксел, поусмихнахме се и в Анкара, само че ние споделихме, че изборите ще дойдат и ще си заминат, само че след тях ще пристигна тежка зима за България ", съобщи той.

Грешните ходове, които направи последното държавно управление на България в областта на енергетиката, и в частност и за газа, принуждават в този момент служебния кабинет, а и политиците, които ще бъдат в идващия парламент, без значение дали на власт или в съпротива, още занапред да се ангажират с тези тематики в търсене на излаз, акцентира Карадайъ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР