Турция е абсолютно различен свят, пълен с автентични и невероятни

...
Турция е абсолютно различен свят, пълен с автентични и невероятни
Коментари Харесай

10 причини да посетите Турция

Турция е безусловно друг свят, цялостен с достоверни и невероятни неща, които няма да можете да намерите в други страни. Това е страна на спокоен метод на живот, зашеметяваща природа и гостоприемни хора, които нормално не приказват британски или други езици. Някои хора биха предпочели да живеят там, други не, само че сигурно би трябвало да я включите в листата с страни, които би трябвало да посетите.

Ето 10 аргументи да я посетите:

1. Турските курорти

 10 аргументи да посетите Турция Instagram

Претъпкани известни плажове? Определено не. В Турция има доста невероятни места, които ще останат в сърцето ви вечно. Едно от тези места е Кападокия. Това е един доста специфичен и неповторим свят, изпълнен с невероятни гледки и история. Просто не е допустимо да намерите нещо сходно в други страни. В Кападокия можете да отседнете в пещерен хотел и да се разноските с балон с парещ въздух. Това е едно от най-романтичните места в света. Ако не знаете къде да заведете приятелката си или брачната половинка си, удивете я с това място, вместо с типичния морски курорт.

Турските жители са огромни късметлии със своята територия и макар че Турция е известна туристическа дестинация, към момента можете да намерите релативно спокойни места, където нормално локалните поданици избират да вървят. Например Каш.

2. Турската закуска

 10 аргументи да посетите Турция Instagram

Мислите за чаша кафе и яйца или кроасан. Никакъв метод. Турската закуска е доста друга. В Турция се поставят огромни маси, на които има доста конфитюри, маслини, сирене, месо, мед, разнообразни типове свеж самун, всички типове яйца и, несъмнено, зеленчуци и плодове. Взимате една паница и си слагате в нея каквото желаете. Когато сте се нахранили, можете умерено да спрете да ядете. Никой няма да бъде афектиран. Храната, която не се изяде, се прибира в хладилника за идващия ден.

Там е традиция другари да се събират и да закускват дружно, изключително през почивните дни. Можете да видите групи от по 20 индивида, които закусват дружно и си приказват.

3. Турския симид (геврек)

 10 аргументи да посетите Турция Instagram

Турските пекарни са доста обичайни, както и множеството неща в Турция.

Говорейки за обичайни неща, би трябвало да споменем турския симид. Симид е кръговиден самун, затрупан със сусамово семе или по-рядко с макови или слънчогледови семки и е именит в Турция, тъкмо както кроасанът във Франция. Рано заран в доста области има човек, който минава през всяка къща с камион, цялостен с тези вкусни гевреци, събуждайки хората, като вика: " Simiiiiiit! " И в случай че желаете да си купите, просто отваряте прозореца и извиквате продавача.

4. Турските пазари

 10 аргументи да посетите Турция Instagram

Да, има доста хубави молове в Турция, само че най-интересните магазини са в безредните пазари. 2 правила: спорене и повече торби. Когато отидете на пазар, безусловно се губите в другите неща. Всеки продавач се пробва да ви почерпи с прелестен свеж домат, маслини или ядки. Никога няма да се върнете от пазар гладни. Нормално е да опитате нещо, преди да го купите. И, несъмнено, в случай че не се пазарите, цялата магия на извършването на покупки е изгубена. Най-малкото би трябвало да поискате нещо в допълнение, в случай че продавачът не желае да смъкна цената.

На тези пазари можете да намерите безусловно всякаква стока на доста ниски цени. Също по този начин има доста достоверни турски неща- килими, лампи и така нататък

5. Транспортът в Истанбул

 10 аргументи да посетите Турция Instagram
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР