Турция дарява усъвършенстван боен дрон Bayraktar TB2 на Литва, който

...
Турция дарява усъвършенстван боен дрон Bayraktar TB2 на Литва, който
Коментари Харесай

Турция дарява боен дрон на Литва, за да го прати в Украйна

Турция подарява модернизиран военен дрон Bayraktar TB2 на Литва, който да бъде трансфериран в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Това се случва, откакто, с цел да го закупят.

Производителят Baykar ще достави дрона след няколко седмици, като той ще бъде оцветен в цветовете на литовското и украинското знаме.

Дойдохме в Турция, с цел да договорим изискванията за закупуване на дронове, само че те ни приготвиха допустимо най-приятната изненада, заяви литовският заместник-министър на защитата Вилиус Семаска.
 В Литва събират пари за дрон в поддръжка на Украйна
В Литва събират пари за дрон в поддръжка на Украйна

Солидарност против съветската експанзия

Baykar удостовери дарението си в обява в Туитър.

" Народът на Литва честно събра средства, с цел да закупи Bayraktar TB2 за Украйна. След като научи това, Baykar ще подари гратис Bayraktar TB2 на Литва и моли събраните средства да отидат за филантропична помощ за Украйна " , оповестиха от компанията.

Стотици хора се включиха в акцията за закупуване на дрона за Украйна в символ на взаимност към страната във войната й против Русия. Общо 5,9 милиона евро бяха събрани за едвам 5 дни, най-вече под формата на дребни дарения.

Литовското министерство на защитата показва, че към 1,5 милиона евро от събраните средства ще бъдат употребявани за възнаграждение на въоръжението за дрона , а останалите - за друга помощ за Украйна.
 Турция отхвърля дроновете ѝ за Украйна да са военна помощ
Турция отхвърля дроновете ѝ за Украйна да са военна помощ

В опит да резервира положителни връзки с Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР