Турското министерство на вътрешните работи издаде нова заповед до кабинетите

...
Турското министерство на вътрешните работи издаде нова заповед до кабинетите
Коментари Харесай

Турция затяга мерките за влизане, ето какво е важно за българите

Турското министерство на вътрешните работи издаде нова заповед до кабинетите на регионалните шефове на всички 81 провинции, в който се разказват последните ограничения за хората, идващи в страната.

Практиката във връзка с към този момент спрените полети до Бразилия, Южна Африка, Непал и Шри Ланка ще продължи, до момента в който не бъде взето ново решение, до момента в който директните пътувания от тези страни до Турция няма да бъдат позволени, според заповедта.

Лицата, които са били в Бразилия, Южна Африка, Непал и Шри Ланка през последните 14 дни, ще бъдат помолени да показват протокол за PCR тест с негативен резултат най-много 72 часа преди да влязат в Турция.

Пътниците в тази категория ще бъдат сложени под карантина за 14 дни тук-там, избрани от локалните управляващи.

Тези от Бангладеш, Индия и Пакистан също ще би трябвало да показват негативен резултат от PCR тест, изработен най-много 72 часа преди идването.

Тези пасажери, които удостоверят, че са имали най-малко две дози ваксини и че са минали най-малко 14 дни от последната доза, ще бъдат освободени от карантинната процедура при влизане в страната.

За българските жители, пътуващи от България до Турция, остава в действие условието за показване на един от следните документи, издадени от публични органи от страната на издаване, като освен това състояние по отношение на тях няма да си ползват карантинни ограничения:

1. Документ (сертификат), потвърждаващ, че са минали 14 дни от осъществена имунизация минимум с две дози (единична доза за Johnson & Johnson) от имунизациите, утвърдени от Световната здравна организация или Турция;

2. Официален документи, потвърждаващ, че са минали минимум 28 дни от първия позитивен PCR тест, в границите на последните 6 месеца за лицата преболедували SARS CoV-2;3. Отрицателен резултат от извършен PCR тест, извършен до 72 часа преди влизане в страната;4. Бърз антиген тест, извършен до 48 часа преди влизане в страната.

Спрямо тези лица няма да се ползват карантинни ограничения.

Остава в действие и правилото, че всички пасажери, идващи от чужбина със аероплан и искащи да преминат през летищните Граничен контролно-пропусквателен пункт на Р Турция, се задължават в границите на 72 часа преди полета да попълнят електронен формуляр на уеб страницата на Министерството на здравеопазването на Турция на адрес register.health.gov.tr с изтъкване на съществени данни за лицата, благоприятни условия за връзка и адрес в Турция. Изпълнението на това обвързване се управлява от самолетните компании, изпълняващи полети до Турция, посредством условие за показване на извадки от направената регистрация в електронен тип или на книжен притежател преди качване на борда на самолетите.

Децата на възраст под 12 години са освободени от задължението за показване на PCR/антигенен тест и документ за имунизация при влизане в страната.Екипажите на въздухоплавателните и водните плавателни средства, избраните като основен личен състав на посочените средства, както и водачите на ТИР са освободени от задължението за осъществяване на PCR проби и подлагане на карантинен режим.

Контролът и отговорността по инспекция съществуването на документите, като изискване за прекосяване на пасажери през всички Граничен контролно-пропусквателен пункт на Турция, ще се реализира от превозвачите в началните точки на маршрутите с дестинация Турция.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР