Турското министерство на отбраната ще бъде главен донор на армията

...
Турското министерство на отбраната ще бъде главен донор на армията
Коментари Харесай

Турция става главен донор на армията на Черна гора

Турското министерство на защитата ще бъде основен донор на армията на Черна гора с 16 милиона евро през идващите пет години.

Средствата са предопределени за произвеждане на профилирани коли за потребностите на черногорската войска и за образование на личен състав в турската военна образователна система, оповестява порталът Балканска мрежа за сигурност, представен от Българска телеграфна агенция.

Около 15.5 милиона евро ще бъдат употребявани за произвеждане на коли, а малко над половин милион евро са предопределени за финансиране на образованието на черногорския личен състав в Турция.

" Чрез дарението за черногорската войска Турция в същото време укрепва наличието си на Балканите и изпраща политическо обръщение и обръщение за сигурност, за авторитет и благосклонност. По този метод се подкрепя и турската промишленост ", написа порталът.

Отпускането на помощ за военно обучение е оригиналност. През тази образователна година първият представител на Черна гора отпътува на образование в турската Военна академия в Анкара.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР