Турският вицепрезидент Фуат Октай критикува снимка на гръцкия началник на

...
Турският вицепрезидент Фуат Октай критикува снимка на гръцкия началник на
Коментари Харесай

Анкара: Думите на Ердоган, че Турция може да дойде внезапно някоя нощ, не са напразни

Турският вицепрезидент Фуат Октай подлага на критика фотография на гръцкия шеф на защитата, направена на демилитаризиран остров в Егейско море, като предизвести, че Анкара ще направи каквото е нужно по въпроса, оповестява в. " Дейли сабах ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Турция не позволява сходни фотоси и ще направи нужното ", съобщи Фуат Октай в изявление за турски канал в Ютюб, визирайки фотография на началника на защитата на Гърция ген. Константинос Флорос на остров Псеримос, на 8 км от Бодрум.

Октай подсети предизвестието на президента Реджеп Тайип Ердоган, че Турция може да " пристигна ненадейно една нощ ", като акцентира, че тези думи на Анкара не са " напразни " и че тя ще направи " каквото споделя ".

Турция постоянно се оплаква, че Гърция въоръжава острови наоколо до турските крайбрежия, които са с демилитаризиран статут по силата на интернационалните контракти. Според турската страна такива дейности слагат под въпрос суверенитета на Гърция върху островите.

В началото на предишния септември Ердоган на два пъти насочи най-откритите си закани против Гърция до момента, като сподели, че " когато пристигна подобаващият миг, всичко ще се случи за една нощ ". Ердоган съобщи, че Гърция не може да се мери със страната му " нито политически, нито стопански, нито военно ". И предизвести, че турските войски могат да атакуван " ненадейно, в която и да е нощ ".

Ердоган и преди е употребявал тази фраза, с цел да намекне за идни военни интервенции в Сирия и Ирак против кюрдски бойци, които Турция счита за екзистенциални закани. Както е известно той извърши тази опасност няколко пъти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР