Турският външен министър Мевлют Чавушоглу разговаря по телефона с унгарските

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу разговаря по телефона с унгарските
Коментари Харесай

Турция ще признава сертификатите за ваксинация

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу беседва по телефона с унгарските и сръбските си сътрудници по телефона, оповестиха дипломатически източници.

По време на тези обособени телефонни диалози външните министри са постигнали съглашение за взаимни договорености за признание на документи за имунизация за унищожаване на рестриктивните мерки за взаимно пътешестване, споделиха дипломатически източници.

Предвиждат се сходни диалози с всички европейски страни, както и редица други страни, от които Турция чака туристи това лято. Споразумението за документите за имунизация ще се координира с министерствата на опазването на здравето на всяка страна.

Официално Турция възнамерява да започва туристическия сезон от началото на юни, като от 15 май анулира условието за ПСР тест за 16 страни, само че това не важи за България.

Към днешна дата Турция прави имунизация с ваксини на китайската Синовак и немската Пфайзер-Бионтек. Този месец се чакат и първите доставки на съветската ваксина Спутник V. Страната е поръчала 240 млн. дози ваксини досега.

Досега Турция е направила над 24,88 милиона ваксини против ковид, откогато националната имунизационна акция стартира на 14 януари. До момента 12,2 на 100 от популацията са страната е имунизирано с две дози.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР