Турският външен министър Мевлют Чавушоглу каза днес, че Турция официално

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу каза днес, че Турция официално
Коментари Харесай

Турция официално е поискала от ООН смяна на името си

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу сподели през днешния ден, че Турция публично е поискала от Организация на обединените нации и други интернационалните организации да трансформират името на страната му на Туркие.

"Анкара изпрати публично писмо до всички интернационалните участници през днешния ден и чака смяната на името да стане публична тази седмица ", сподели Чавушоглу пред Анадолската организация.



Организация на обединените нации е подготвена за смяната от британската версия на "Turkey " в Turkiye” по-голямата част от интернационалната си преписка, в това число предаването на външнополитически вести, добави министърът.

Ходът за ребрандиране последва декрет, публикуван през декември от президента Реджеп Тайип Ердоган на британски, френски и немски, наред с други езици, за смяна на името на Türkiye, в това число при етикетирането на експортните артикули.



Името Türkiye "най-добре показва и показва културата, цивилизацията и полезностите на турската нация ", се споделя в указа на Ердоган.

Остават неразбираеми обаче точната причина за промяната на името на страната и времето, за което ще се случи. Държавната телевизия TRT цитира през декември публикация за "нежеланата " конотация на името Турция на британски, заявявайки, че то се отнася или до "голямата птица, произхождаща от Северна Америка ", или до "ситуация, в която нещо се обърква ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР