Турският външен министър Мевлют Чавушоглу днес окачестви твърденията на опозицията,

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу днес окачестви твърденията на опозицията,
Коментари Харесай

Чавушоглу: Твърденията за руска намеса в изборите в Турция са неверни и несправедливи

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу през днешния ден окачестви изказванията на опозицията, че Русия се намесва в президентските избори в страната като погрешни и несправедливи, предава турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Турция се нуждае от непоклатимост повече от всеки път. Турските избори постоянно са били транспарантни. От позиция на имиджа на страната е потребно изборите да се организират по либерален и транспарантен метод. Това, което претендентът на опозицията Кемал Кълъчдароглу сподели за намесата на Русия, е незаслужено по отношение на тази страна. Неверни са изказванията за каквато и да е интервенция, акцентира Чавушоглу в изявление за СиЕнЕн-Тюрк, оповестява кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Турция Нора Чолакова.

По отношение на изказванията на Кълъчдароглу Чавушоглу съобщи нощес, че са нужни доказателства, които той не вижда от страна на опозицията.

" Ако вие разполагате с тези доказателства, ние ще предупредим Русия. Но в случай че тези доказателства са пристигнали при вас извън, от друга страна, с цел да оформят дневния ви ред, да основат усещане за интервенция, не можете да вършиме това. Така не се прави политика ", сподели турският външен министър.

Тази седмица Кълъчдароглу разгласява в Туитър известие, в което прикани Москва да не се намесва в идните на 14 май президентски и парламентарни избори в страната. Той съобщи, че Русия стои зад някои " монтажи, конспирации и записи ".

Турският външен министър сподели още нощес, че Европейският съюз, Съединени американски щати и НАТО няма да покрият загубите на Турция от отхвърли на съветски туристи да посещават страната поради държанието на опозицията и нейните обещания за налагане на наказания против Русия.

Кемал Кълъчдароглу дава обещание да се причисли към западните наказания. И какво ще потвърди по този метод? Каква е изгодата за нас?, запита Чавушоглу.

Той посочи, че Европейски Съюз, Съединени американски щати и НАТО няма да покрият загубите на Турция поради отхвърли на съветски туристи да посещават страната.

И всичко това е поради изказванията на Кълъчдароглу. Кой ще покрие загубите ни в туризма? Забравете за Европейски Съюз, забравете за Америка и още повече за НАТО, сподели той, представен от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

По думите на турския външен министър Турция е тясно обвързвана с Русия във всички сфери. " Дори макар спора в Украйна и потреблението на наши безпилотни летателни апарати от украинската страна, ние към момента съумяваме да поддържаме близки връзки с Москва. Това е дипломация. И в случай че забележим някакви неточности, намерено споделяме на страните за това ", съобщи още Чавушоглу.

Той напомни, че Турция купува 45 % от естествения си газ от Русия. И в случай че бъдат наложени наказания, " няма къде да се откри опция на тези размери ". Десет % могат да бъдат обезщетени, само че не и 45 %, добави той.

Междувременно от турското министерство на туризма също показаха опасенията си от понижаване на броя на туристите от Русия при положение на победа на опозицията.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР